Angst | Paniek (aanvallen)

Angst en paniek overwinnen

Gevoelens van angst hebben we allemaal. Dit gevoel zorgt voor alertheid en bedachtzaamheid in situaties die bedreigend voor jou of je dierbaren kunnen zijn. Je lichaam en geest staan helemaal ‘aan’ om zo op elk moment uit die situatie te komen wanneer nodig. Angst wordt pas een probleem als dat je dagelijkse leven moeilijk of onmogelijk maakt. Dit kan komen doordat je angst ervaart in situaties die niet, of niet meer gevaarlijk zijn. Het kan ook gaan om situaties die wel bedreigend zijn en je deze angst een plek wil geven, zoals bij een ernstige ziekte van jezelf of van iemand om wie je geeft. Angstgevoelens kunnen voortkomen uit vele situaties, zoals faalangst, angst voor de dood,angst voor ziektes, angst voor kritiek (sociale angst), hoogtevrees of iedere andere angst.

 

Werkwijze

Samen kijken we naar de momenten en hoedanigheid waarin jij last hebt van deze angstgevoelens. Daarnaast kijken we naar de oorzaken. Wanneer je deze stappen helder hebt kunnen we een realistisch doel realiseren. We kijken naar de triggers in jouw situatie en hebben het over de aanpak van deze gevoelens wanneer deze in de toekomst weer optreden. We kijken naar innerlijke overtuigingen die je zult gaan veranderen waardoor je niet meer tegen dezelfde punten zal vastlopen.
Vanuit de integratieve aanpak bespreken we niet alleen je gedachten en gevoelens, maar kijken we ook naar hoe je daar in je onbewuste mee omgaat. De angstgevoelens die je ervaart zijn vaak grotendeels onbewust. Daarom is het ook van belang om naar jouw onbewuste niveau te kijken om het vervolgens daar aan te pakken en op te lossen.

 

Symptomen

De symptomen van een paniekaanval komen vrijwel overeen met gevoelens van angst en wellicht herken je één of meerdere van onderstaande symptomen:
• Vermijden van specifieke (sociale) situaties
• Piekeren en aanhoudende bezorgdheid
• Concentratieproblemen
• Gespannen en verkrampte spieren
• Gevoel van rusteloosheid
• Moeite met in slaap vallen of ’s nachts wakker worden
• Prikkelbaarheid
• Buikpijn
• Vermoeidheid

 

Ik heb Natasja als een heel fijne coach ervaren. Ze stelde kritische vragen om verder tot de kern te komen. Haar prettige benadering zorgde ervoor dat ik me snel op mijn gemak voelde. Dit zorgde voor een veilige en vertrouwde sfeer om dieper op zaken in te gaan.

Chantal

Kennismaken?

Wil je eerst eens kennismaken in een vrijblijvend gesprek?

Dat is mogelijk, je kunt je aanmelden hiervoor door middel van het invullen van dit formulier.

Het gesprek is gratis en duurt circa een half uur.