Coaching | Counseling

Wat levert het op?

Je zit vast, privé en/of als professional en je zoekt een uitweg. Je hebt last van verdriet, angst, somberheid, onrust of twijfel. Je wilt iets anders maar weet (nog) niet hoe. Bij coaching & counseling volgens de integratieve methode sta jij als mens centraal.  Een totaal aanpak met een positieve benadering waarbij het beste van alle therapieën is samengevoegd. En dat evidence-based! We kijken daarbij naar alle aspecten van de mens:

Gedrag, gevoel, cognitie, body, sociale aspecten en spiritueel. Alles komt aan bod. Zowel op bewust als onbewust niveau.

Je komt in contact met jouw binnenwereld, ontdekt je belemmerende overtuigingen èn  je hulpbronnen. We zetten een doel en een tijdspad uit en gaan aan de slag. Met een  plan op maat wat aansluit bij wat er op dat moment is en wat nodig is voor jou! Zodat je (weer) de regie kunt pakken over je eigen leven!

Coaching

Met coaching ga je positief aan de slag met concrete situaties. Om jouw potentieel vrij te maken en je prestaties te maximaliseren. Je wilt bijvoorbeeld effectiever gedrag leren of je persoonlijk ontwikkelen. Je krijgt inzicht in de echte zaken die spelen. Door de schijn heen.

Het accent ligt op persoonlijke groei, het vergroten van zelfvertrouwen en motivatie en het benutten van je eigen mogelijkheden en competenties. Je krijgt helder waar je precies tegenaan loopt en wat je wilt bereiken. En je vindt manieren om step-by-step je doelen te behalen. Coaching is vooral gericht op het hier-en nu! Het traject is kortdurend, vaak zijn 5 à 7 sessies hanteerbaar.

Counseling

Met counseling wordt je begeleid bij emotionele, psychosociale en psychosomatische problemen om je welzijn te vergroten.

Met counseling ga je aan de slag wanneer coaching niet voldoende effect oplevert. Je weet wel wat je zou moeten doen maar toch lukt het niet op sommige momenten. Dan is er een grote kans dat een innerlijk blokkade jou belemmert. En helpt eindeloos erover praten niet. Dan zetten we de schep een laagje dieper. Het accent lig op het opheffen van de innerlijke blokkade. Door middel van oefeningen help ik je om in contact te komen met deze blokkades zodat je ze kunt gaan aanpakken en oplossen. Na 5-15 sessies krijg jij weer grip op je probleem en ontstaat er ruimte!

 

Vol vertrouwen kan ik mezelf laten zien. Natasja is een warme persoonlijkheid. Ze kan goed luisteren en tot de kern komen met de juiste vragen.

Tijdens één van de sessies is er iets wonderlijks gebeurd, mijn energie is weer gaan stromen. Daar ben ik haar zeer dankbaar voor.

Eke Stegeman

Educatie & Beeldend kunstenaar

Kennismaken?

Wil je eerst eens kennismaken in een vrijblijvend gesprek?

Dat is mogelijk, je kunt je aanmelden hiervoor door middel van het invullen van dit formulier.

Het gesprek is gratis en duurt circa een half uur.