Somberheid | Depressie

Sombere en depressieve gevoelens

Een depressie zorgt ervoor dat je je  zich somber voelt en geen interesse of energie hebt voor dingen die je normaal gesproken graag doet. Een depressie is anders dan een sombere bui. Het houdt langer aan en het lukt haast niet meer om van dingen te genieten. Het kan zo zijn dat sombere en/of depressieve gevoel blijven of regelmatig terugkomen. Het lukt dan niet om het zelf aan te pakken of op te lossen. Soms worden de symptomen zo erg dat ze een probleem worden in jouw dagelijks functioneren op je werk of je privéleven. Als het jou zelf niet lukt om jouw sombere of depressieve gevoel aan te pakken dan kan ik jou daarin begeleiden.

Werkwijze

Wij gaan samen op zoek naar grip op jouw situatie en jouw leven. We kijken naar de momenten en de manier waarop jij last hebt van deze sombere en/ of depressieve gevoelens. Wat kan daar de oorzaak van zijn en waar komen ze vandaan? Als dit voor jou helder is, stellen we een realistisch doel. Hoe zou jij je anders kunnen voelen in bepaalde situaties. Hoe kun je er anders over nadenken en wat kan je doen zodat je je weer voelt zoals je wil. Ook kijken we naar jouw triggers in bepaalde situaties, zodat je die kunt herkennen en/of veranderen. Het gaat erom hoe je anders kunt omgaan met deze gevoelens die je in de weg zitten en het veranderen van bepaalde innerlijke overtuigingen.

 

Symptomen

Mogelijke symptomen kunnen o.a. zijn:
somberheid neerslachtigheid zich terugtrekken alleen willen zijn gebrek aan interesse niets is leuk nergens meer plezier aan beleven huilen, maar dat lucht niet op willen huilen maar dit niet kunnen een gevoel van leegte.

Vanuit de integratieve aanpak bespreken we niet alleen je gedachten en gevoelens, maar kijken we ook naar hoe je daar in je onbewuste mee omgaat. De gevoelens die je ervaart is vaak grotendeels onbewust. Daarom is het van groot belang om naar jouw onbewuste niveau te kijken om het vervolgens daaraan te pakken en op te lossen.

 

 

Ik heb Natasja als een heel fijne coach ervaren. Ze stelde kritische vragen om verder tot de kern te komen. Haar prettige benadering zorgde ervoor dat ik me snel op mijn gemak voelde. Dit zorgde voor een veilige en vertrouwde sfeer om dieper op zaken in te gaan.

Chantal

Kennismaken?

Wil je eerst eens kennismaken in een vrijblijvend gesprek?

Dat is mogelijk, je kunt je aanmelden hiervoor door middel van het invullen van dit formulier.

Het gesprek is gratis en duurt circa een half uur.