EMDR | Therapie

Wat is EMDR?

Het kan zijn dat je aanhoudende of steeds terugkerende negatieve en/of gevoelens en klachten ervaart die veroorzaakt kunnen zijn door onverwerkte en/of ingrijpende gebeurtenis. Dit kan een eenmalig trauma zijn of herhaaldelijke gebeurtenissen uit bijvoorbeeld je jeugd. Het kan ook zijn dat bepaalde gevoelens geleidelijk zijn ontstaan tijdens je leven. EMDR kan dan een therapie zijn die je goed kan helpen. EMDR is gebaseerd op de theorie dat onverwerkte herinneringen die aan een traumatische gebeurtenis zijn verbonden, blijven bestaan in het onderbewuste, wat een negatieve invloed heeft op het vermogen om te functioneren. Door middel van EMDR kunnen deze negatieve herinneringen worden aangepakt, waardoor je de gebeurtenis beter zal begrijpen, verwerken en accepteren. Deze therapie kan ook succesvol worden ingezet bij angsten en fobieën.

Werkwijze

De therapie maakt gebruik van oogbewegingen om herinneringen opnieuw te ervaren, beoordelen en verwerken. Door de klikjes of oogbewegingen wordt het brein gestimuleerd om de oorsprong van je klacht te verwerken. Met behulp van EMDR kun je vervelende gevoelens die zich blijven aandienen verwerken. Angst en spanning nemen af, en hevige emoties kun je beter loslaten zodat je je weer meer rust en balans in je lichaam en brein gaat ervaren.

Waar kan ik je mee helpen?

Ik help je in Amersfoort bij de aanpak van klachten zoals:
nare herinneringen – herbelevingen – vermijden van zaken die met de gebeurtenis te maken hebben – sneller geïrriteerd raken – schaamte – schuldgevoel – een negatief zelfbeeld – somberheid – concentratieproblemen – onverklaarbare lichamelijke klachten – slaapproblemen – angsten – paniek – onrust – stress – verhoogde alertheid.

 

Vol vertrouwen kan ik mezelf laten zien. Natasja is een warme persoonlijkheid. Ze kan goed luisteren en tot de kern komen met de juiste vragen.

Tijdens één van de sessies is er iets wonderlijks gebeurd, mijn energie is weer gaan stromen. Daar ben ik haar zeer dankbaar voor.

Eke Stegeman

Educatie & Beeldend kunstenaar

Kennismaken?

Wil je eerst eens kennismaken in een vrijblijvend gesprek?

Dat is mogelijk, je kunt je aanmelden hiervoor door middel van het invullen van dit formulier.

Het gesprek is gratis en duurt circa een half uur.