Hypnotherapie | Hypnose

Wat is hypnotherapie?

Hypno-psychotherapie is een vorm van therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van trance. Trance is te omschrijven als een geconcentreerde aandacht in de binnenwereld die je helpt om op een veilige manier achter jouw probleem te komen dat jou belemmert in jouw dagelijks leven en om te achterhalen welke gevoelens, gedachten en gebeurtenissen hierin een rol spelen. Trance helpt je ook te verwerken wat nodig is om jouw leven weer te kunnen leiden zoals jij dat wil. Bij hypnotherapie maak ik gebruik van trance. Klachten, problemen of belemmeringen kunnen daarmee snel, doeltreffend en met blijvend resultaat worden aangepakt.

Werkwijze

Hypnotherapie is geschikt voor allerlei problemen. Het grote voordeel van werken met hypnose is dat we niet alleen praten óver je klacht, maar dat we doelgericht zaken kunnen helen op het niveau waar je klacht ontstaat: in je onbewuste. Veel klachten zijn het gevolg van automatisch, onbewust aangeleerd gedrag of aangeleerde reacties. Met een bewuste benadering (erover praten) zijn die automatische reacties soms niet of nauwelijks te beïnvloeden. Het bewuste spreekt als het ware een andere taal dan het onbewuste. Als je bijvoorbeeld angstig of onzeker bent, dan wéét je wel dat die angst en onzekerheid meestal niet nodig zijn en toch blijf je er toch mee rondlopen. Dan ga je aan de slag met het onbewuste.

Klachten

Hier volgt een greep uit de lijst van klachten, waarvan in de praktijk is gebleken, dat deze zinvol behandeld kunnen worden met hypnotherapie:
traumaverwerkingafleren van ongewenst gedragangstenfobieënburn-outconcentratieproblemengeheugenproblemendepressieve gevoelensemotionele uitbarstingeninzicht krijgen in eigen mogelijkheden nervositeit en spanningpijnklachtenpsychosomatische klachten (zoals maag­- en darmklachten)PDShyperventilerentinnitusseksuele problemenslaapproblemenstresstrainen van vaardigheden versterken en/of ondersteunen van een genezingsproces.

 

Vol vertrouwen kan ik mezelf laten zien. Natasja is een warme persoonlijkheid. Ze kan goed luisteren en tot de kern komen met de juiste vragen.

Tijdens één van de sessies is er iets wonderlijks gebeurd, mijn energie is weer gaan stromen. Daar ben ik haar zeer dankbaar voor.

Eke Stegeman

Educatie & Beeldend kunstenaar

Kennismaken?

Wil je eerst eens kennismaken in een vrijblijvend gesprek?

Dat is mogelijk, je kunt je aanmelden hiervoor door middel van het invullen van dit formulier.

Het gesprek is gratis en duurt circa een half uur.