Integratieve Psychotherapie

Ten volle genieten van het leven

Integratieve psychotherapie in Amersfoort is gericht op jouw zelfhelend vermogen; het vermogen dat je als mens hebt om weer beter te worden en je gelukkiger te voelen. De therapie richt zich op een gevoel of iets wat in de weg staat om ten volle van het leven te genieten. Door de therapie kom je in contact met het nare gevoel wat je in de weg zit, je onderzoekt hoe dit precies zit en gaat ermee aan de slag. Tijdens de therapeutische sessies werk je op verschillende niveaus: emotioneel, cognitief, gedragsmatig, fysiek, sociaal en spiritueel (zingeving). Zowel op bewust als op onbewust niveau. Vanuit de visie dat ieder mens bestaat uit een complex van delen, bepalen we samen wat voor jou op dit moment in je leven het meest werkzaam, of wellicht het meest frustrerend is. Ik begeleid je in jouw proces waarbij ik je uitdaag om op een andere manier te gaan kijken, ervaren en voelen.

Werkwijze

Door met deze niet-gevoelde gevoelens in contact te komen kun je deze gaan aanvaarden. Het gevoel zal lichter aanvoelen, het wordt hanteerbaar en kan weer deel uitmaken van de mens die jij bent. Wanneer jij dit stuk van jezelf echt omarmt kan het integreren in de mens die je bent met alle mogelijkheden die jij nu hebt. Passend bij jouw proces wordt o.a. gewerkt met inzicht gevende methoden, ontspanningstechnieken, imaginaties, delenwerk, EMDR (voor trauma verwerking), hypnotherapie (familie)opstellingen, trance, verbeeldingstechnieken, huiswerkopdrachten, cognitieve- en gedragstherapie en dit alles in een integratief behandelplan op maat gemaakt voor jou!

Waar kan ik je mee helpen?

Ik help je bij klachten zoals:
traumaverwerking – diepgewortelde onzekerheid – angstklachten of fobieën – ernstige burn-out – (complexe) rouwverwerking – depressiviteit – bestaansleegte.

 


Soms kom je op een moment in je leven dat je weet dat je iets moet ondernemen. Een moment dat je weet nu wordt mijn rugzak met emoties te zwaar. Je voelt je verantwoordelijk voor veel zaken en zeer waarschijnlijk is het niet jouw verantwoordelijkheid. Sommige gebeurtenissen uit het verleden hebben nog steeds impact op je dagelijks functioneren en je heb het niet eens door.
Natasja heeft mij zeer goed geholpen de zaken in mijn rugzak te zien, te erkennen en er op een goede manier mee om te gaan. Het heeft mij sterker gemaakt en ik ben nog meer mijzelf geworden. Dank Natasja!

Ineke Kries

Directeur

Kennismaken?

Wil je eerst eens kennismaken in een vrijblijvend gesprek?

Dat is mogelijk, je kunt je aanmelden hiervoor door middel van het invullen van dit formulier.

Het gesprek is gratis en duurt circa een half uur.